شروع دوره جدید راه اندازی کسب و کار اینترنتی

اطلاعات بیشتر
ورود و ثبت نام

خلاصه کتاب ۷ عادت مردمان موثر

کتاب هفت عادت مردان موثر چلیت آکادمی
خلاصه کتاب هفت عادت مردمان موثر در چلیت آکادمی

اکثر ماها وقتی کتاب می‌خوانیم دوست داریم نکات مهم و چکیده کتاب را نوت برداری کنیم تا با مراجعه به خلاصه‌ها، به یادگیریمون و جا افتادن مطالب و بعضا عملی کردن مطالب کمک کند.
برخی اوقات برای اینکه بدانیم یک کتاب مناسب من هست یا خیر؟ و برای خرید آن اقدام کنیم، نیاز داریم خلاصه و چکیده کتاب را مطالعه کنیم.
با هر نیتی که شما داشته باشید ما در چلیت آکادمی برای کمک به شما، به عنوان کسی که دنبال موفقیت است و دوست دارد در خودش عادت های جدیدی را ایجاد کند، خلاصه‌ کتاب‌های ترند و پرفروش بازار و مرتبط با مهارت‌های فردی، مدیریتی و اجتماعی را در اختیاراتان قرار می‌دهیم .

اطلاعات کتاب ۷ عادت مردمان موثر

کتاب ۷ عادت مردمان موثر متناسب افرادی است که می‌خواهند کنترل بیشتری روی زندگی شخصی و حرفه‌ای خود داشته باشند. این کتاب برای افرادی که مشتاق به یادگیری اصول و قوانین تاثیر گذار هستند و می‌خواهند روی محیط و افراد اطرافشان تاثیر بگذارند، نکات ارزنده و مفیدی دارد.

کتاب هفت عادت مردمان موثر پرفروش ترین و موفق ترین کتاب آقای استفال کاوی محسوب می‌شود. این کتاب به چهل زبان دنیا ترجمه شده و بیش از ۲۵ میلیون نسخه از آن به فروش رسیده است.

استفان کاوی برای موفقیت، در این کتاب ۷ عادت تأثیر گذار را معرفی می کند. این هفت عادت به صورت تیتر وار به شرح زیر می‌باشد که در ادامه اشاره‌ای مختصر به هر کدام خواهیم داشت.

  1. عامل باشید.
  2. از پایان آغاز کنید.
  3. نخست، به اولین‌ها بپردازید.
  4. بُرد بُرد فکر کنید.
  5. متوجه شوید و بعد دیگران را متوجه کنید.
  6. هم افزایی داشته باشید و از قدرت جمعی استفاده کنید.
  7. اره را تیز کنید.

همانطور که متوجه شدید عادت‌های ۱ تا ۳ روی توسعه و رشد فردی تمرکز دارد و عادت‌های ۴تا ۶ روی توسعه کار گروهی و توانمندی جمعی تمرکز دارد و عادت شماره ۷ هم روی رشد مستمر افراد تمرکز دارد و همه عادت‌های قبلی را پوشش می‌دهد.

۱- عامل باشید!

یعنی اینکه مسئولیت تمام و کمال زندگی خودمان را به عهده بگیریم. و مسئولیت ۱۰۰ درصدی پیروزی‌ها و شکست هایمان را بپزیریم! افراد موثر می‌دانند که همه چیز در این جهان حاصل تصمیمات و انتخاب‌های خودمان است.

افراد واکنشی در مقابل افراد عامل هستند. این افراد اغلب تحت تاثیر محیط فیزیکی اطرافشان قرار می‌گیرند و شرایط محیط اطراف را مسئول کارها می‌دانند. مثلا اگه هوا خوب باشد آنها هم حالشون خوبه و اگه هوا بد باشه آن‌ها هم حالشون بد هست و درصورتیکه افراد عامل خودشان حال خودشان را خوب نگه می‌دارند.

به عنوان مثال :

فرد عامل: من کنترل احساساتم را در دست دارم.

فرد واکنشی: امروز فلان کس حال من را خراب کرد.

کسی نمی‌تواند به شما آسیب برساند، مگر اینکه خودتان بخواهید.

رُزوِلت

اگه می‌خواهید به موفقیت دست پیدا کنید باید ریشه تمام کارها را در خودتان پیدا کنید. و از جملات و کلمات مسئولیت پذیری استفاده کنید.

۲- از پایان آغاز کنید!

یکی دیگر از عادت‌های افراد تاثیر گذار این است که همیشه در ذهنشان از آخر شروع می‌کنند. یعنی چی؟ یعنی آینده آن موضوع را در ذهنشان مجسم می‌کنند و می‌بینند که این آینده را دوست دارند یا خیر! و بعد مسیر حرکت خودشان را از انتها به ابتدا تجسم می‌کنند.

مفهوم این عادت این است که از همان ابتدایی که تصمیم به انجام کار یا پروژه‌ای می‌گیرید، بدانید که در نهایت به کجا می‌رسید و مسیر حرکت خودتان را از انتها به ابتدا در ذهنتان مجسم کنید.

استفان کاوی معتقد است که قدرت تخیل یکی از بهترین ویژگی‌های انسان است.

وقتی آینده‌ی کسب و کار و زندگی‌مان را در ذهنمان مجسم می‌کنیم به این موضوع پی خواهیم برد که آیا این آینده با فرهنگ، استاندارد‌ها و اساس زندگی ما سازگاری دارد یا اینکه باید تغییرات مهمی را در زندگیمان ایجاد کنیم.

۳- نخست به اولین ها بپردازید.

عادت سوم افراد موثر این است که وقتی به آینده‌ای که در ذهنشان مجسم کرده‌اند، فکر می‌کنند به این نتیجه می‌رسند که بعضی از کار نسبت به کار‌های دیگه اولویت و برتری دارند و باید این اولویت‌ها را شناسایی کنند و اول از همه به این اولویت‌ها بپردازند.

افراد موفق اولویت‌های خودشان را بر اساس اصل مهم بودن کارها مشخص می‌کنند و افراد ناموفق بر اساس فوریت!.

یک فرد ناموفق با اینکه می‌داند وزن زیادی دارد و کار مهم این است که وزن خودش را کم کند اما این کار را به تاخیر می‌اندازد و تا وقتی که بر اساس بیماری قلبی به پزشک مراجعه می‌کند و پزشک این خبر بد را به او می‌دهد که اگر تا دو ماه آینده نتواند وزنش را کاهش دهد ممکن است بمیرد، و حال به خاطر فوریت به سراغ کاهش وزن می‌رود.

در کتاب ۷ عادت مردمان موثر استفان کاوی به ما نشان می‌دهد که کارهایمان را باید در این چهار مورد دسته بندی کنیم:

۱- مهم و فوری (ضرورت): کارهایی که باید حتما انجام شود. کارهای دقیقه نودی. باید با انجام کارها در دسته دوم از افتادن کارها در این دسته جلوگیری کنیم!

۲- مهم و غیرفوری (ذکاوت): کارهایی در این دسته قرار می‌گیرند که بهتر است امروز انجام شوند. مثل ورزش کردن، مسواک زدن، برنامه ریزی کردن، مطالعه کردن و…. کارهایی که اگه امروز انجامشان ندهیم در آینده به کارهای ضروری و اجباری ما که در دسته اول قرار دارند تبدیل می‌شوند.

۳- غیر‌مهم و فوری (بطالت): انجام دادنشان خوب هست ولی لازم نیست مثل جلسات کاری زیاد – جواب دادن به تلفن افراد در زمانی که داری مطالعه می‌کنیم.

۴- غیرمهم و غیرفوری (حماقت): این دسته از کارها را تا جای ممکن نباید انجام داد و یا اینکه به شخص دیگری بسپارید. دیدن فیلم و سریال – چرخ زدن در شبکه های اجتماعی

این دسته بندی به ماتریس آیزنهاور معروف می‌باشد.

۴- بُرد – بُرد فکر کنیم.

این عادت در خصوص ارتباط با دیگران است. این مفهوم می‌گوید که: رابطه درست با دیگران زمانی اتفاق می‌افتد که هر دو طرف برنده باشند. فقط در این حالت است که به تعاملات سازنده و طولانی مدت با اطرافیانمان می‌رسیم. باید این را بدانیم که قرار نیست یک طرف برنده و یک طرف بازنده باشد.

استفان کاوی در کتاب ۷ عادت مردمان موثر می‌گوید برای رسیدن به طرز فکر بُرد – بُرد، تنها خوب بودن کافی نیست، بلکه باید شجاعت آن را هم داشته باشیم.

۵- متوجه شوید و بعد دیگران را متوجه کنید.

اول باید سعی کنید که یک موضوع را متوجه شوید و به خوبی آن را درک کنید. یعنی قبل از اینکه بخواهید به طرف مقابلتان راهکار ارایه بدهید و یا به صورت سازنده با دیگران ارتباط برقرار کنید، اول باید سعی کنید به طرف مقابلتان خوب گوش دهید و نگرش او را متوجه شوید.

برای رابطه موثر باید طرف مقابل را خوب بفهمیم و برای خوب فهمیدن نیاز به شنیدن موثر داریم. سعی کنیم همه چیز را از دید طرف مقابل ببینیم و به این موضوع فکر کنیم که آیا راهکاری که بهش ارایه می‌دهیم برایش موثر هست یا خیر؟

۶- هم افزایی داشته باشید و از قدرت جمعی استفاده کنید.

هم افزایی این فرصت را برای ما فراهم می‌کند که نظراتمان را با هم ترکیب کنیم و به یک نتیجه بهتر و موثرتر برسیم. برای اینکار باید دو عادت قبلی یعنی نگرش نگرش برد برد و شنونده موثر را به طور کامل فرا بگیریم و به آنها عمل کنیم. اینطوری توانمندی‌های خودمان و دیگران را بهتر درک می‌کنیم و راه کاری ارائه می‌دهیم که بتواند نیاز ما و طرف مقابل را به صورت همزمان برطرف کند.

هم افزایی معنای ساده‌ای دارد اما خیلی از ماها از آن در زندگیمان استفاده نمی‌کنیم!.

۷- ارّه را تیز کنید.

استفان کاوی معتقد است برای اینکه بتوانیم موثر و کارآمد باشیم باید همیشه روی خودمان از چهار جهت: ۱- جسمانی ۲-‌ذهنی ۳- معنوی ۴- اجتماعی کار کنیم. این عادت روی تجدید قوا تمرکز دارد و به صورت مستمر باید انجام دهیم.

۱- جسمانی: ورزش و تغذیه و…

۲- ذهنی: مطالعه ، برنامه‌ریزی، تجسم و…

۳- معنو : تعیین ارزش‌ها، تعهد، نیایش و…

۴- اجتماعی: خدمت، روحیه کار تیمی، هم دلی و …

برای توسعه هر کدام از این موارد وقت کافی بذارید تا بتوانید ۶ عادت دیگر را به بهترین شکل ممکن انجام بدید.

مثلا در هفته حداقل ۳ روز ورزش کنید – غذای خوب و سالم بخورید – آهنگ‌های خوب گوش کنید – کتاب‌های خوب و مفید بخوانید و با افراد مختلف ارتباط سالم و موثر برقرار کنید.

خوشحالیم که با خلاصه کتاب هفت عادت افراد موثر در خدمتتان بودیم. امیدواریم که چلیت آکادمی بستری باشد تا شما را برای رسیدن به رشد و موفقیت شخصی و شغلی‌تان همراهی کند.

چلیت آکادمی

نظرات


  1. حسن لطیفی گفت:

    خیلی عالی بود . با اینکه چند وقت پیش این کتاب رو خوانده بودم ، یادآوری جنبه های اصلی کتاب خیلی کاربردی بود.
    مرسی از شما

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *